paripūrṇa PRIME

ænīṭā

simōn paripūrṇa pudgalayeki. ægē demavpiyanṭa saha sahōdara sahōdariyanṭa itā avadhānayen, pāsalē hon̆dama śiṣyāva, samājamaya vaśayen nirdōṣī, kisi viṭekat simōn taram paripūrṇa keneku siṭiyē næta. viśēṣayenma eya jananaya kaḷa amutu pavula lesa api salakannē nam: kuriru āccilā sīyalā, napuru māmā, nopæmiṇena demavpiyan, mānasika avapīḍanayen peḷena sahōdariya saha ous āti sahōdariyan nītivirōdhī lesa hæsirīma. simōn vīma sæpapahasu vū atara, pavulē aya kōpi vagāvak mæda ipaduṇu baḍa irin̆gu kaṇa agaya kaḷa atara evæni apūru jayagrahaṇayak gæna purasāram deḍūha. dum̆buru gæhæṇu ḷamayā, viśāla koḷa pæhæti æs, dēvadūta muhuṇa saha situvili ema sāmānya pavula tuḷa nævata ipaduṇu yam pariṇāmaya vū ātmayakin uruma viya. samahara viṭa meheyumak saman̆ga hō næta.
simōn hædī væḍuṇē rūmat kāntāvak, nītiya piḷiban̆da upādhiyak labā æti namut upādhiya læbīmaṭa pera æya bǣnkō ḍō brasīl san̆dahā prasiddha vibhāgayak samat vī æti nisā æya nīti oc variyak novīmaṭa tīraṇaya kaḷāya. vayasa avurudu 35 dī ohu dænaṭamat bæṁkuvē āyatanika kaḷam̆behi kaḷamanākaru lesa kaṭayutu kaḷa atara prādēśīya kāryālayaka tanaturak san̆dahā illum karamin siṭiyēya. ema nil jīvitaya, samāgamak, miniseku, śiṣēṇaya in ju vīmak næti viya. pavula venuven metaram kālayak kæpa kirīma, adhyayana hā rækiyāvalaṭa pramukhatvaya dī æti atara apē vīravariya tavamat miniseku ægē jīvitayaṭa nogælapē. æya itā læjjāśīlī vū atara, nava yovun viyē pasu vū æya tama mavaṭa karadarayak novana paridi nivasē siṭīmaṭa kæmættak dækvū atara eya æyaṭa puhuṇuvīm valakvālīya. æyaṭa viruddha liṁgayē aya gæna kisima dænumak næti atara æya tavamat kanyāvak viya.
s stal ṭika pūjāsanayaka metaram kalak praśaṁsāvaṭa lak vū eya pavulē anek ayagen man̆dak anced t vū atara ægē mituriya vūyē ægē ous āti sahōdariyak vana anīṭā pamaṇi. simōn ænīṭāṭa behevin ælum kaḷa namut æyagē yauvana vayasēdī ovun samājaśālā sāmājikayan novīya. ægē siyalu svabhāvayan prativiruddha vū atara ægē ous āti sahōdariya vaḍāt tīvratāvayen yutuva jīvitaya gata kirīmaṭa tōrāgena æta. api ænīṭā vetaṭa yamu.
iraṇama capalayi, sǣma viṭama pāhē. ægē ous āti sahōdariya, æya sǣma aṁśayakama, pāsælēdī, rækiyāvēdī, antar pudgala sambandhatāvala sāmānyaya vuvada, æya “saban̆datā” yana ayitamayen vaḍāt hon̆din nirākaraṇaya vī æti bavak penennaṭa tibuṇi. yauvanayeku lesa, anīṭā bohō viṭa ægē āvēgaśīlī hæsirīma, ægē aśōbhana pemvatun saha æyagē āvēgaśīlī tērīm nisā pavula kampanayaṭa pat kara æta.etaram viśiṣṭa svāmipuruṣayeku devivarun visin idiripat kirīma puduma sahagataya, ægē relatives ātīn situvā. , ohu æyagē jayagrahaṇayan agaya kaḷa nisāt, ektarā ākārayaka niṣēdhātmaka hæn̆gīmak æti nisāt, etaram hon̆da gæhæṇu ḷamayekugē caritayē koṭasak novana bava nisækaya.
kesē vetat, ketaram paripūrṇa vuvat, ægē ous āti sahōdarayāgē sæmiyā vana æyaṭa ayiti næti dē prārthanā karamin æya jīvitayē paḷamu vatāvaṭa pudumayaṭa pat vūvāya. ē saṁskṛtika, ugat, mitraśīlī hā kaḍavasam minisā. apē vīravariya kisi viṭekat kisima pāpayak kara næta, namut ema kǣdarakama æyagē pramōdayaṭa hētu viya, ægē sihina nirantarayen ādaraṇīya hā itā uṇusum darśana magin ema “ous āti sahōdarayā” saman̆ga janāvāsa viya. obē moḷayaṭa siduvemin tibuṇē kumakda? āśāva umatuvak bavaṭa pat vū atara mema rōgaya ohugē kuḍā hisehi tibū siyalu utum hæn̆gīm talā dæmīya. duppat simōn.
ænīṭāgē svāmipuruṣayā pirimiyek pamaṇak vana atara piriminṭa parīkṣāvanṭa erehi vīmaṭa apahasu vē. viśēṣayen ema parīkṣāvan taman kaḷa yutu mehevara piḷiban̆dava muḷumaninma ēttu gena tibē nam. duppat flāviyō.
The ātanayaṭa lakvū pudgalayā peṭrobrās hi iṁjinēruveki, nævehi væḍa kaḷēya, dina 15 k muhudē, dina 20 k nivasē siṭiyēya. tama sæmiyā goḍabimaṭa pæmiṇa siṭi ema dina 20 tuḷa ægē ous āti sahōdarayāṭa itā hon̆din sælakū bava simōn dæna siṭiyēya. tama svāmipuruṣayāgē gati lakṣaṇa hā kriyākāritvaya gæna anīṭā kisidu praśaṁsāvak labā dunnē næta. ovun atara æti vū ginna kotaramda yat, pavulē sādavaladī, hon̆da nirīkṣakayekuṭa mema yuvaḷa mohotakaṭa nopæmiṇīma dækagata hæki viya. ovun gedaraṭa pæmiṇa kohē hō tænaka uṇusum magulak san̆dahā kuḍā palā yana tek ovunṭa darāgata nohæki viya. mē ek mohotakadī simōn ovun pasupasa giya atara ovun āccigē nivasē nāna kāmarayaka bælīmaṭa ovun yavana ayuru duṭuvēya. ek atakin pissu gæhæniyaka men penena ægē ous āti sahōdarayāgē vilāpaya mæḍapavatvā gænīmaṭa flēviyō anīṭāṭa amutu lesa bēsamē vāḍi vī siṭiyēya. ema minisā niha ly va ohugē kanaṭa kon̆durā kīvē hirihæra kirīm, simōngē tōrāgat vāg mālāvē koṭasak novū vacana, avama vaśayen varak ohugē śarīrayē vāsaya kaḷa kāntāva.
jayagrahaṇaya san̆dahā æya kumana ākārayē upāya mārgayak bhāvitā kaḷa yutu dæyi æya tavamat nodæna siṭi heyin, simōn ægē ous āti sahōdariyan atara æti uṇusum avasthāvan gæna ottu bælīmaṭa vinōda vū atara, anīṭā tama svāmipuruṣayāgē tāruṇyayaṭa adhika lesa kiri bona davasaka æsū viṭa æya pudumayaṭa pat vūyē kumak da? :

 • urā bonna. kavadāvat ægē kaṭē evæni tārāveku nosiṭi obē kanyā kuḍā ous āti sahōdarayā gæna sitanna.
 • æyaṭa kukuḷā urā bonavā vagē dænenavāda? hah, bælli?
 • kǣdara, kǣdara! obē puruṣayāṭa uṇusum māmā, māmā.

ē ous āti sahōdarayāgē narakayi. rævaṭilikārayan tuḷa obē nama san̆dahan vū bava oba adahas karanavāda? nava simōn prītiyen sǣhīmaṭa pat novū namut mema vistaraya nisā æyagē umatuva pālanaya karagata nohæki lesa vardhanaya viya, fleviyō gæna sihinen torava æyaṭa tavaduraṭat nidā gænīmaṭa nohæki viya, æya madhyama rātriyē avadi vūvāya, dahaḍiya hā kalabala viya. ohu sǣma dinakama svayaṁ vindanayē yedennē ohugē mukhaya gæna kiyamin, namut ohu kisi viṭekat sǣhīmakaṭa pat novīya, ohu ē minisā nisā asanīpa vē yæyi biya viya. avāsanāvakaṭa men, ohugē ādaraṇīya ous āti sahōdarayā pāvā dīmaṭa ohuṭa hækiyāvak notibuṇi, ohu siya daval sihina tuḷa sakas kaḷa ōnǣma sælæsmak kriyāvaṭa næṁvīmaṭa taram dakṣa novīya.
ṭika kalakaṭa pasu, senasurādā rātriyē ohuṭa æmatumak pramāda viya. æya ous āti sohoyuriya vū atara, simōnṭa ægē bāla putā saman̆ga pæya kihipayak ræn̆dī siṭiya hækidæyi vimasū atara, kuḍā gṛhastha anaturak hētuven pavulē kuladeṭuvan saman̆ga rōhalaṭa pæmiṇiyēya. simōn ikmaninma æya æn̆da siṭi rātrī æn̆dumaṭa uḍin kabāyak tabā ænīṭāgē nivasa balā piṭat viya, nisækavama fleviyō nævehi siṭinu æti atara ē mohotē tama putā rækabalā gænīmaṭa nohæki viya. ohu tama ous āti sahōdarayāgē navātænaṭa pæmiṇi viṭa pamaṇak ohu goḍabimaṭa pæmiṇa æti bava dænagattēya, namut ohu mituran kihipa deneku saman̆ga divā kālayēdī pāpandu krīḍā kirīmaṭa piṭatva gos æti atara ē mohotē vehesa hā bēbadukamen muḷumaninma ivat viya.

 • ous āti sahōdarayā, obava gaṇan kirīmaṭa hæki vīma kotaram hon̆dada. ænīṭā kīvē siyallōma nosansun bavaya. – flāviyō paścāt pāpandu keṭumpatehi atiśayōktiyaṭa naṁvā æti atara heṭa avadi viya yuttē dæḍi hisaradayakin pamaṇi.
 • praśnayak næhæ, obanna. simōn siyalu denāma illā siṭiyē, namut puḷul æsvalin, nosansun lesa ya. – koheda juninhō?
 • oba dænaṭamat nidāgena siṭinavāda, oba avadi vuvahot karuṇākara bōtalayak uṇusum kara eya ohuṭa denna?
 • oyāṭa yanna puḷuvan, anīṭā. attammā kār ekē oba enaturu balā siṭī.
  æniṭāgē mōṭar rathaya garājayen piṭavana bava æsū simōn ægē nidā siṭina ous āti sohoyuriya desa bælīmaṭa tīraṇaya kaḷāya. bælīmen kisivekuṭa hāniyak novanu æta, esē da? bælīma pāpayak novē.
  ohu yuvaḷagē nidana kāmarayaṭa mṛdu lesa ætuḷu vū vigasama ohugē āśāva duṭuvēya. fleviyō æn̆da mata vætira siṭiyē sudu boksar keṭikatā pamaṇi. æn̆da asala kuḍā lāmpuvak ohugē sihina vala metaram kālayak vāsaya kaḷa ema rasavat śarīraya ālēpa kaḷēya. æya niśśabdava pæmiṇa, æn̆da addara daṇa gasā sǣma vistarayakma semen nirīkṣaṇaya kaḷāya, keṭi papuvē hisakes, pætali udaraya, th na kalavā saha ætta vaśayenma yaṭa æn̆dumvala æti idimuma. ohugē ous āti sahōdarayā ohuṭa rasavat urā bona dinaya ohuṭa matak vū atara eya utsāha kirīmaṭa ohugē mukhaya tetamanaya viya. ohu piṭataṭa giya bavak penennaṭa tibuṇi, æya ohuva ādarayen piḷigattot ohu avadi vēvida? ohugē yaṭa æn̆dumvala æti ema pækējaya ōnǣvaṭa vaḍā sit ædagannā suḷu penumak.
  ohugē dakuṇu aten ohu ema særayaṭiya sæhælluven sparśa kara, eya sæhælluven mirikamin, dǣt gila damā senehasin sambāhanaya kirīmaṭa paṭan gattēya. æya kisi viṭekat śiṣēṇaya on ju lesa ata tabā næta, sǣma deyakma æyaṭa alut hā ākarṣaṇīya viya. ohu yaṭa æn̆dum yaṭaṭa pæmiṇa uṇusum sama sparśa kaḷēya. bǣgaya ṭikak sītalayi, namut śiṣēṇaya hot ju hā spandanaya ohugē atē væḍemin tibuni, eya tamangēma jīvitayak æti bava penennaṭa tibuṇi, ehi in̆giya itā sinin̆du hā mṛdu viya. ē vana viṭat ema atdækīma æti sæsi, æya ohu asala æn̆da mata vāḍi vī ægē calanayan tīvra kaḷāya. ohu ē vana viṭat etaram praṇīta āhārayak nomætiva sambāhanaya karamin siṭi atara ema daṣṭa kirīma ohugē atē væḍi væḍiyen vardhanaya viya. etek ivatva giya bavak penennaṭa tibū fleviyō, visandhi vū vacana ken̆dirigāmin hā katā kirīmaṭa paṭan gat atara, ema væḍena mevalama vaḍāt hon̆din dækīma san̆dahā æya yaṭa æn̆dum pahat koṭa, ottuvehi tetamanayak nirīkṣaṇaya kaḷa atara, tamāva pālanaya kara gænīmaṭa nohækiva ægē diven ema biṁduva allā gattāya. eya æpariṭayif ekak vū atara ema āhāra ruciya ohugē āhāra ruciya væḍi kaḷē tatpara kihipayakin ohu ema thick na særayaṭiya mata rasavat lesa urā bomini. ohu ē siyalla kaṭē tabā avasānaya dakvā levakǣvēya. fleviyō rāgayen muḷā vī æti atara eya sihinayak yæyi sitannaṭa æta. simonṭa dænunē ægē pus terapīma tadin dænena bavat, ægē kalisama pon̆gavā æti bavat, ægē piyayuru vala tanapuḍu rātrī æn̆dumē redi sīrīmaṭa lakvana bavatya. ema puruṣayā saman̆ga umatu vū æya ægē rātrī æn̆dumē paṭiya pahat kara ek piyayurak ægē kaṭaṭa gena āvāya. fleviyō unanduven ēvā udurā gat atara sahajayenma ēvā tadin urā bonnaṭa paṭan gattēya. minihā sēvayē itā dakṣayi, ohugē ous āti sahōdarayā hari, ohu uṇusum hā bīmatin hā nidāgena siṭiyēya.
  samahara viṭa eya ægē ekama avasthāva bava vaṭahā gat ema nava kāntāva ægē kalisama galavā æn̆da mataṭa næga kakul digu kara ema kukuḷā mṛdu lesa ægē pu uss into usiyaṭa han̆dunvā dīmaṭa paṭan gattāya. eya man̆dak ridavana atara, eya bohō karadara kaḷa namut ehi bitti lissana suḷu bævin eya ektarā pahasuvakin ætuḷu viya. ohu tatpara kihipayak balā siṭiyadī ohugē sirura metek amutu vastuvakaṭa huruvī semen gaman kirīmaṭa paṭan gattēya. flēviyō tavamat nosansunva sahaja buddhiyen kriyā karamin ata osavā, iṇen allāgena ohugē calanayan væḍi kirīmaṭa paṭan gattēya. æya gaṇikāvak lesa ha loud nan̆gā kǣgæsuvāya.
 • in̆daganna, bælli … māva kanna … oyāgē minihava padavanna.

æmēsan keneku men hæn̆gena simōn dayāvakin torava gaman kaḷēya. ohuṭa apahasutāvayak saha ṭikak dævena bavak dænunada, rāgaya kotaramda yat, īḷan̆ga davasē ohu ē gæna karadara vīma navatvanu æta. ema thick na tārāva ohugē pæḷayaṭa erehiva atullamin siṭiyadī ohugē vilāpaya væḍi viya. ægē kakul atara pīḍanayat saman̆ga ægē kakul selavīmaṭa paṭan gattēya. metek bhukti vin̆di sǣma deyakaṭama vaḍā prītiya ohuṭa dænuni. ema vadhahiṁsāva avasan vū viṭa ohu kǣgæsuvē ohugē goduragē papuva sīrīmaṭa lak karamini. eya vaṭinavā. ēka goḍak hon̆dayi.
ohu ē lassana ukulen bæsa āvē, ohugē śiṣēṇaya still ju terapīmeni. ohu tama rātrī æn̆duma sakas kara, æn̆da asala ālōkaya nivā damā kāmarayen piṭava giyēya. ohu tavamat nidāgena siṭīdæyi parīkṣā karamin juninhōgē kāmaraya pasu kaḷēya. kamak næhæ. ohu janēla saha doraval parīkṣā karamin mahal nivāsaya vaṭā ævida giya atara ohu balā siṭiyadī rūpavāhiniya sakriya kirīmaṭa tīraṇaya kaḷēya. æya sālayē sōfā mata nidāgattē muḷumaninma vehesaṭa patva tṛptimatvaya.
īḷan̆ga davasē udē ohu dænagattā anīṭā saha ægē ācci itā pramāda vī æti bavat nivasē siyalu denā tavamat nidāgena siṭina bavat. ohu næn̆giṭa kōpi sǣdīmaṭa kussiyaṭa giyēya. ohu kētalaya vaturen puravana viṭa ohuṭa amutu vevlīmak dænuṇu atara fleviyō muḷutængeyi dora ḷan̆ga siṭagena siṭinu dæka pudumayaṭa pat viya.

 • hāyi simōn. oba mehi nidāgattāda?
 • ov, mama īyē anīṭā venuven juninhōva balāganna āvā. ācci ægē æn̆gilla taṭākayē kapā, oba duṭuvāda? anīṭā æyava hadisi kāmarayaṭa gena giyā, duppat deyak.
 • maṭa tērenavā. magē oḷuva goḍak ridenavā. kōpi sūdānam vīmaṭa avaśyada?
 • ṭikak, mama obaṭa yuṣa sǣdīmaṭa avaśyada?
 • nǣ stūtiyi. maṭa kōpi avaśyayi.

minittu kihipayakaṭa pasu, ovun mēsayē vāḍi vī ovungē hon̆da saha ous āti sahōdarayā visin piḷiyeḷa karana lada rasavat kōpi pānaya kaḷaha. pera rātriyē matakayangen taramak læjjāvaṭa pat simōn, āhāra gænīma avasan kara mēsayen nægiṭa hæki ikmanin etænin piṭataṭa yāmaṭa sūdānam vūyē æḍrinalin pasu vī æti bævini.

 • maṭa ada udē gedara samahara dēval æsurum karanna venavā, fleviyō. juninhō avadi vuvahot obaṭa bōtalaya sakas kaḷa hækida?
 • praśnayak næhæ, mē kōpi maṭa goḍak hon̆dak kaḷā.
 • mama ehenam yanavā, harida?
 • kalisam nædda?
 • men? æya biyen tæti gattāya.
 • oyā kalisama nætiva eḷiyaṭa yanavada?
  fleviyō puṭuven næn̆giṭa avajātakayekugē lokuma muhuṇin pera dina rātriyē tama kāmarayē amataka vī tibū kalisama rægena nobiyava kīvēya.
 • mama obaṭa kalisam dennam, namut paḷamuva mehi daṇa gasā īyē ārambha kaḷa kāryaya avasan karanna. magē tārāva metek amāruyi.
  itin simōn ægē sihina sæbǣ kaḷā. ohu sadahaṭama satuṭin siṭiyēya.

https://go.hotmart.com/L44996370M

https://go.hotmart.com/L44996370M?dp=1

https://go.hotmart.com/W44996414E

https://go.hotmart.com/W44996414E?dp=1

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Foto do Google

Você está comentando utilizando sua conta Google. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s