Здраво пријатели.


КОВИД-19, тоа проколнато, притаено, опасно и убиствено милениче, бара за да преживееме и да не фатиме, да останеме во нашите домови колку што можеме и да си одиме само кога нема повеќе опции. Само во неопходни, екстремни случаи. И, кога ќе го сториме тоа, го правиме со сета грижа што е потребна за да се осигура нашата безбедност, во согласност со упатствата на здравствените органи, како што се правилна употреба на маска, хигиена на рацете, миење пред и после јадење со сапун или детергент. Дејството треба да ги вклучува прстите, дланките и задниот дел на рацете до зглобовите. Направете ја истата постапка пред и по користење јавен превоз и лифтови и кога имаме физички контакт со луѓе или работи, надвор од нашите домови. Ако немате пристап до тоалет, имањето алкохолен гел секогаш го олеснува тоа. Кога кашлате и кивате, користете ткива за да спречите елиминирање на секретите во воздухот.Исто така, избегнувајте ракување и комплименти на лицето. Избегнувајте да ги допирате очите, носот и устата без рацете да бидат чисти.
Знам дека не е воопшто лесно, особено за оние кои, како мене, се дел од таканаречените „Групи на ризици“, живеат во домашно пензионирање, исполнувајќи ја социјалната изолација, далеку од познаници, пријатели и роднини. Како и да е, далеку од оние со кои би сакале да бидеме заедно. Најдоброто, значи, е да се задржиме активни, продуктивни и да го зачуваме физичкото и менталното здравје. За да не очајуваме и / или полудуваме. Читам, пишувам, гледам телевизија, слушам музика, пристапувам до социјални мрежи, се јавувам, како што треба да прават сите. Но, сакам да направам повеќе. И јас се обидувам. Ви ја нуди мојата компанија преку моите веб-страници и книги, достапни на:

http://www.professorpoeta.com.br
http://www.contosdesacanagem.com.br
http://www.contoseroticosdequalidade.com.br

Книгите TRAVESSIA, DELAS, DELES и OPERAÇÃO MUTUM, со англиски верзии CROSSIN, FROM THE THE, THEIR and OPERATION MUTUM, објавени и дистрибуирани од Amazon, се достапни во е-книга и тврда корица верзии, за купување или бесплатно читање преку Kindle неограничено во:
https://www.amazon.com.br/s?k=Jos%C3%A9+Araujo+de+Souza&i=stripbooks&__mk_pt_BR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&ref = nb_sb_noss

Ја оставам мојата братска и приврзана прегратка со секој од вас, барајќи од вас, драго, да продолжите да бидете претпазливи. Тоа милениче УБИВУВА!

Хозе Араухо де Соуза (Буте)

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Foto do Google

Você está comentando utilizando sua conta Google. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s